Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gruszki pieczone w cieście"
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 120
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 349
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1039
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 120
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 349
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1039
Składniki
Gruszki umyj w zimnej wodzie, osusz i obierz.
Ciasto francuskie rozmroź, rozwiń, po czym przekrój na cztery równe części.
W każdym owocu wydrąż środek tak, by nie urwać ogonka.
Rodzynki wymieszaj z żurawinami, zalej je ciepłą wodą, by zmiękły, po czym osącz. Dodaj do nich pokruszone orzechy włoskie, posyp cynamonem, a na koniec zalej miodem i brandy.
Nałóż owocowy farsz do gruszek i owiń je ciastem.
Wstaw deser do piekarnika i piecz 20 minut.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 300. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax