Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gruszki w czekoladzie"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34897
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16521
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34897
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16521
Składniki
Gruszki umyj, obierz ze skórki i ustaw w większym naczyniu. Śmietanę wlej do garnka, podgrzewaj do momentu wrzenia, zestaw z ognia. Czekoladę posiekaj nożem, dodaj do śmietany i odstaw. Po chwili wymieszaj, aby cała czekolada się rozpuściła, i odstaw do wystudzenia.
Każdą gruszkę zanurzaj do połowy w czekoladzie i ustawiaj pionowo w naczyniu. Jeśli gruszki są twarde, można je wcześniej obgotować kilka minut na parze lub zanurzyć na kilka sekund w osłodzonym wrzątku.
CZAS: około 20 minutŹródło: Dobry Tydzień