Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gruszkowy kołacz"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 217
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 77
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 110
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 217
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 77
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 110
Składniki
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu
Mleko podgrzej, włóż masło, rozpuść. Ostudź. Drożdże utrzyj z cu krem pudrem i cukrem waniliowym. Odstaw na 5 minut. Dodaj mąkę, wymieszaj. Dodaj żółtka, posyp solą, wlej mleko z masłem. Wyrabiaj ciasto, aż zacznie odstawać od ścianek miski. Przykryj, odstaw na 40 min.
Ciasto przełóż do natłu szczonej okrągłej formy, uformuj wysokie brzegi. Gruszki obierz, pokrój na kawałki, wytnij gniazda nasienne. Ułóż na cieście. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz ok. 50 minut (boki ciasta powinny lekko odstawać od brzegów formy).Źródło: Chwila dla Ciebie