Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znaleziony na blogu. Bardzo smaczne ciasto idealnie nadaję się do gorącej herbatki z cytryną lub do gorącej czekolady z dodatkiem cynamonu.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy olej, konfitury i herbatę a na koniec - mąkę, proszek do pieczenia, przyprawy i bakalie. Po uzyskaniu idealnie gładkiej konsystencji (pomijając bakalie, oczywiście) przelewamy ciasto do keksówki (powinno wypełnić ok. 3/4 wysokości formy). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni, pieczemy przez ok. 50 minut. Do suchego patyczka.Podajemy przestudzone, posypane cukrem pudrem. Można polać polewą czekoladową lub podać bez dodatków.