Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz dla jaroszy"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 404
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 404
Składniki
Fasolę namocz, a następnego dnia ugotuj w osolonej wodzie.
Cebulę i czosnek drobno posiekaj, paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę razem z obranymi ziemniakami.
W rondlu rozgrzej olej. Zeszklij na nim cebulę z czosnkiem, dodaj pieczarki oraz paprykę, przesmaż na ostrym ogniu, po czym go zmniejsz do minimum i duś całość 10 minut. Dołóż ziemniaki, fasolę, koncentrat pomidorowy i dosyp przyprawy.
Gotuj gulasz pół godziny. Udekoruj świeżym rozmarynem.
Czas: 60 min. 1 porcja = 180 kcal.Źródło: Kurier TV