Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz warzywny"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 785
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 131
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 785
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 131
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
Warzywa umyj i osusz. Z papryki usuń gniazda nasienne, a cukinię pozbaw końcówek z obu stron. Pap rykę pokrój w paski, a cukinię w plastry.
Do garnka wlej oliwę z pierwszego tłoczenia, dodaj posiekany czosnek oraz cebulę pokrojoną w półksiężyce. Smaż przez chwilę, dopraw do smaku słodką papryką w proszku.
Wymieszaj wszystko i dodaj warzywa, sól i pieprz. Duś na niewielkim ogniu jeszcze przez około 10 minut.
Po tym czasie dorzuć pomidory razem z sosem oraz kiełbaską peperoni. Wymieszaj i duś całość przez kwadrans.
Danie podawaj gorące, zaraz po przygotowaniu.
<strong>Aneta Klimecka z Katowic</strong>Źródło: Super TV