Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz z tofu i brukselki"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 553
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 51
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 29
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 553
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 51
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 29
Składniki
Brukselkę, pokrojoną w plastry marchewkę, oczyszczoną cebulę i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku podsmaż na oliwie. Wlej wywar i duś na średnim ogniu, aż warzywa będą miękkie.
Pod koniec duszenia dodaj tofu. Wsyp zioła i przypraw do smaku według uznania. Sos zagęść łyżeczką mąki wymieszaną z niewielką ilością wody.
Przed podaniem posyp pokruszonym serem ricotta i posyp świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Danie podawaj z kaszą jaglaną.Źródło: Na żywo