Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Hummus z buraka na odporność"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1084
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1084
Składniki
Buraka umyj, przekrój na pół, skrop oliwą i lekko posól. Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni. Ostudź i obierz. Zblenduj z cieciorką, tahiną, czosnkiem i sokiem z cytryny.
Dolej wodę i miksuj ok. 3–4 minut. Dolej oliwę, posól, wymieszaj. Udekoruj pokruszonym kozim serem. Burak to doskonałe źródło witamin, zapobiega anemii.Źródło: Show