Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jabłecznik z masą agrestową"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 214
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 214
Składniki
Białka ubij z cukrem. Dodaj żółtka, ubij. Powoli dodawaj mąkę, olej i proszek do pieczenia, stale mieszając. Ciasto wylej na blachę, wstaw do rozgrzanego do temp. 180°C piekarnika, piecz 25 minut.
Jabłka obierz, pokrój na ćwiartki, podlej wodą. Duś, aż się rozgotują. Wsyp galaretki, dokładnie wymieszaj. Gorącymi jabłkami posmaruj biszkopt, ostudź.
Śmietanę ubij z cukrem pudrem i zagęstnikami do śmietany. Rozsmaruj na cieście. Posyp startą na tarce o małych oczkach gorzką czekoladą.
Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,60 zł
Jabłecznik będzie miał jeszcze więcej smaku, jeśli przed nałożeniem masy posmarujesz ciasto dżemem porzeczkowym lub pomarańczowym.Źródło: Chwila dla Ciebie