Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oj, dzisiaj naszła mnie ochota na taki oto prosty i smaczny deser czyli " Jabłka pod kruszonką " w towarzystwie lodów. Deser wyszedł przepyszny i szybko znikł z talerzy. Polecam
naczynie żaroodporne, nóż, miska , rondel, łyżka,
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5578
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1060
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12130
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5151
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1498
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5578
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1060
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12130
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5151
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1498
Składniki
Na początku przygotowałam kruszonkę. Mąkę przyspać do miski, dodać zimne , pokrojone w kawałki masło oraz cukier. Wszystkie składniki zagniatać dłońmi , rozcierając palcami i tworząc kruszonkę. Zakryć ścierką i włożyć na kilka minut do lodówki. Jabłka obrać , usunąć gniazda nasienne , pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do miski . Dodać cukru według uznania oraz cynamon wymieszać. W rondlu z grubym dnem rozgrzać łyżkę masła włożyć przygotowane jabłka i podsmażać do lekkiego rozpadania. Jabłka przełożyć do średniej wielkości naczynia żaroodpornego , posypać przygotowaną kruszonką i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 30 - 40 minut. Po upieczeniu wyjąc i jeszcze ciepłe podawać z lodami. Lody można ułożyć na kruszonce wtedy będą się wolno rozpływać lub położyć obok i zajadać. Smacznego
Po wyjęciu porcji.
Jabłka pod kruszonką gotowe do podania.