Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oj, dzisiaj naszła mnie ochota na taki oto prosty i smaczny deser czyli " Jabłka pod kruszonką " w towarzystwie lodów. Deser wyszedł przepyszny i szybko znikł z talerzy. Polecam
naczynie żaroodporne, nóż, miska , rondel, łyżka,
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 690
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 667
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 254
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 690
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 667
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 254
Składniki
Na początku przygotowałam kruszonkę. Mąkę przyspać do miski, dodać zimne , pokrojone w kawałki masło oraz cukier. Wszystkie składniki zagniatać dłońmi , rozcierając palcami i tworząc kruszonkę. Zakryć ścierką i włożyć na kilka minut do lodówki. Jabłka obrać , usunąć gniazda nasienne , pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do miski . Dodać cukru według uznania oraz cynamon wymieszać. W rondlu z grubym dnem rozgrzać łyżkę masła włożyć przygotowane jabłka i podsmażać do lekkiego rozpadania. Jabłka przełożyć do średniej wielkości naczynia żaroodpornego , posypać przygotowaną kruszonką i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 30 - 40 minut. Po upieczeniu wyjąc i jeszcze ciepłe podawać z lodami. Lody można ułożyć na kruszonce wtedy będą się wolno rozpływać lub położyć obok i zajadać. Smacznego
Po wyjęciu porcji.
Jabłka pod kruszonką gotowe do podania.