Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oj, dzisiaj naszła mnie ochota na taki oto prosty i smaczny deser czyli " Jabłka pod kruszonką " w towarzystwie lodów. Deser wyszedł przepyszny i szybko znikł z talerzy. Polecam
naczynie żaroodporne, nóż, miska , rondel, łyżka,
Bardzo ciężko robiło mi się zdjęcia, bo już szybko chciałam schrupać te pyszn...
Odsłon: 283
Piernik jest mięciutki i wilgotny dzięki wlaniu w ostatniej chwili wrzącej wody.
Odsłon: 411
Bardzo ciężko robiło mi się zdjęcia, bo już szybko chciałam schrupać te pyszn...
Odsłon: 283
Piernik jest mięciutki i wilgotny dzięki wlaniu w ostatniej chwili wrzącej wody.
Odsłon: 411
Składniki
Na początku przygotowałam kruszonkę. Mąkę przyspać do miski, dodać zimne , pokrojone w kawałki masło oraz cukier. Wszystkie składniki zagniatać dłońmi , rozcierając palcami i tworząc kruszonkę. Zakryć ścierką i włożyć na kilka minut do lodówki. Jabłka obrać , usunąć gniazda nasienne , pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do miski . Dodać cukru według uznania oraz cynamon wymieszać. W rondlu z grubym dnem rozgrzać łyżkę masła włożyć przygotowane jabłka i podsmażać do lekkiego rozpadania. Jabłka przełożyć do średniej wielkości naczynia żaroodpornego , posypać przygotowaną kruszonką i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 30 - 40 minut. Po upieczeniu wyjąc i jeszcze ciepłe podawać z lodami. Lody można ułożyć na kruszonce wtedy będą się wolno rozpływać lub położyć obok i zajadać. Smacznego
Po wyjęciu porcji.
Jabłka pod kruszonką gotowe do podania.