Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3301
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 105
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3301
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 105
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Syrop: zagotuj sok jabłkowy z cytryną i cukrem. Zmniejsz płomień, gotuj 10 minut. Wystudź i dodaj krople miętowe.
Mleko pogrzej z masłem, wystudź. Mąkę wymieszaj z drożdżami oraz cukrem. Wlej mleko z masłem. Wbij jajka. Zagnieć ciasto. Odstaw na godzinę do wyrośnięcia.
Foremki do tartaletek posmaruj tłuszczem. Napełnij ciastem. Piecz ok. 25 minut w 180°C. Ciastka nakłuj wykałaczką, nasącz syropem. Udekoruj cytryną z syropu.Źródło: Naj