Desery Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Jabłka obieramy , kroimy na ćwiartki , usuwamy nasiona i kroimy w cienkie plasterki.
Skrapiamy sokiem z cytryny , mieszamy z cukrem. Odstawiamy co najmniej na 1 godz.
Rodzynki zalewamy rumem. Po 20 min mieszamy z całymi orzechami laskowymi , przyprawą korzenną , kakao , proszek do pieczenia i mąką. Drewnianą łyżką łączymy masę z jabłkami .
Przekładamy do dobrze natłuszczonej i posypanej mąką keksowej o pojemności ok. 1 litra.
Pieczemy 1 godz. 20 min w temp. 190 stopni C.
Po 50 min przykrywamy folią aluminiową. Studzimy 20 min w formie , wyjmujemy i
studzimy 20 min całkowicie na kratce.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

Zazula1 21 marca 2014Zgłoś do usunięcia
Super!2 Kto głosował? | Odpowiedz

iska504 20 marca 2014Zgłoś do usunięcia
dziekuje Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 20 marca 2014Zgłoś do usunięcia
1 i 1/2 płaskiej łyżeczki1 Kto głosował? | Odpowiedz

iska504 20 marca 2014Zgłoś do usunięcia
pol opakowania proszku do pieczenia to ile to na lyzeczki?1 Kto głosował? | Odpowiedz