Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 394
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2250
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1001
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 394
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2250
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1001
Składniki
Jabłka obieramy , kroimy na ćwiartki , usuwamy nasiona i kroimy w cienkie plasterki. Skrapiamy sokiem z cytryny , mieszamy z cukrem. Odstawiamy co najmniej na 1 godz. Rodzynki zalewamy rumem. Po 20 min mieszamy z całymi orzechami laskowymi , przyprawą korzenną , kakao , proszek do pieczenia i mąką. Drewnianą łyżką łączymy masę z jabłkami . Przekładamy do dobrze natłuszczonej i posypanej mąką keksowej o pojemności ok. 1 litra. Pieczemy 1 godz. 20 min w temp. 190 stopni C. Po 50 min przykrywamy folią aluminiową. Studzimy 20 min w formie , wyjmujemy i studzimy 20 min całkowicie na kratce.