Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jagodowa pianka"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5351
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5351
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Białka ubij najpierw z cukrem, a potem z żółtkiem. Dodaj mąkę oraz kakao i wymieszaj.
Wlej ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw je na kwadrans do piekarnika rozgrzanego do 160°C.
Jagody posyp cukrem i podgrzej. Połącz z rozpuszczoną w wodzie żelatyną i zmiksuj blenderem.
Serek mascarpone ubij z kremówką, po czym wymieszaj z jagodową masą. Wylej ją na ciasto i wstaw do lodówki. Gotowy tort udekoruj według uznania.
<strong>Magdalena Kaczmarek z Poznania</strong>
Jedna porcja: 2,50 zł
80 min ? Stopień trudności: trudne ? Kalorie: 350Źródło: Super TV