Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jagodowa pianka"
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 476
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1563
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 344
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 476
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1563
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 344
Składniki
Białka ubij najpierw z cukrem, a potem z żółtkiem. Dodaj mąkę oraz kakao i wymieszaj.
Wlej ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw je na kwadrans do piekarnika rozgrzanego do 160°C.
Jagody posyp cukrem i podgrzej. Połącz z rozpuszczoną w wodzie żelatyną i zmiksuj blenderem.
Serek mascarpone ubij z kremówką, po czym wymieszaj z jagodową masą. Wylej ją na ciasto i wstaw do lodówki. Gotowy tort udekoruj według uznania.
<strong>Magdalena Kaczmarek z Poznania</strong>
Jedna porcja: 2,50 zł
80 min ? Stopień trudności: trudne ? Kalorie: 350Źródło: Super TV