Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jajeczne pisklaki"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2813
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2813
Składniki
Jajka ugotuj na twardo w wo dzie z dodatkiem łyżki octu lub soli (dzięki temu nie popękają). Gotowe ostudź i obierz.
Małym nożykiem wytnij zygzak wokół górnej części jajka i delikatnie wyjmij żółtko.
Groszek ugotuj w osolonej wodzie, a następnie zmiksuj przy pomocy blendera. Wymieszaj go z żółtkiem i majonezem, a następnie dopraw solą oraz zmielonym pieprzem.
Nałóż masę do rękawa cu kierniczego i wyciśnij rozetki prosto do wydrążonych białek.
Nałóż pisklakom kapelusze. Dziubek wykonaj z papryki, a oczka z ziarenek pieprzu.
30 min
Stopień trudności: łatwe
Kalorie: 180
<strong>Sandra Siebert z Lubonia</strong>Źródło: Super TV