Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jajka z farszem o smaku curry"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 401
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 401
Składniki
Ugotuj jajka w osolonej wodzie (6 minut). Zalej zimną wodą i odstaw do ostygnięcia (10 minut). Ostrożnie obierz. Przekrój wzdłuż na pół, wyjmij żółtka i przełóż je do miski.
Dodaj do żółtek oba sosy, majonez, curry. Wymieszaj widelcem na gładką masę. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Ułóż na półmisku połówki białek. Do zagłębień w białkach nałóż łyżką farsz, uważając, aby nie pobrudzić nim białek. Posyp rzeżuchą i papryką. Od razu podawaj.Źródło: Olivia