Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jajka z farszem o smaku curry"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2784
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1313
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 764
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2784
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1313
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 764
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Składniki
Ugotuj jajka w osolonej wodzie (6 minut). Zalej zimną wodą i odstaw do ostygnięcia (10 minut). Ostrożnie obierz. Przekrój wzdłuż na pół, wyjmij żółtka i przełóż je do miski.
Dodaj do żółtek oba sosy, majonez, curry. Wymieszaj widelcem na gładką masę. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Ułóż na półmisku połówki białek. Do zagłębień w białkach nałóż łyżką farsz, uważając, aby nie pobrudzić nim białek. Posyp rzeżuchą i papryką. Od razu podawaj.Źródło: Olivia