Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jajka zapiekane w awokado z jogurtem i harissą"
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3299
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 262
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3299
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 262
Składniki
<strong>Przepis Dominiki Wójciak</strong>
Stopień trudności: dla początkujących.
Liczba porcji: 4.
Czas przygotowania: 10 minut + 20 minut pieczenia
Najpierw przygotuj sos, mieszając wszystkie jego .
Awokado przekrój wzdłuż, usuń pestki i pogłęb nieco łyżeczką otwory po pestkach, tak by zmieściło się w nich żółtko jaja i nieco białka. Połówki awokado umieść w naczyniu do zapiekania i oprósz je solą oraz pieprzem.
Jajka wbij pojedynczo do miseczki. Delikatnie przełóż łyżką żółtka do środka każdej z połówek awokado i uzupełnij je białkiem.
Piecz 20 minut w temperaturze 180 st. C, aż białko się zetnie, ale żółtko wciąż będzie płynne.
Podawaj od razu z sosem jogurtowym, świeżymi pomidorkami i tostowym chlebem.Źródło: Pani