Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto powiedział, że sok można jedynie pić? Dlaczego by nie przygotować go w formie deseru i nie zaserwować z ulubionymi owocami, jak gruszki, brzoskwinie, mango. Wystarczy kilka minut i niebanalny deser gotowy. A jeśli dodać do niego ozdoby cukiernicze, nabierze królewskiego szlifu. Tak więc Kubuś, pyszny mus :-)
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 287
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29133
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 196
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 83
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 287
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29133
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 196
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 83
Składniki
Z butelki odlać około 200 - 250 ml soku, rozpuścić w tym 2 budynie. Resztę Kubusia zagotować, ściągnąć na chwilę z palnika, wlać rozpuszczone budynie i mieszać dokładnie do połączenia składników. Ponownie postawić na palnik i gotować do 2 minut ciągle mieszając.
Pucharki lub szklanki po nutelli wypełnić pokrojonymi owocami, zalać musem. Po ostygnięciu ozdobić i schłodzić w lodówce (na ciepło także dobrze smakuje). Deser ma lekko kwaskowy posmak, osobiście go nie dosładzam, proszków budyniowych także nie.