Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jarski burger z burakiem"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 287
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 92
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 132
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 287
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 92
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 132
Składniki
Burak umyj, owiń w sreberko i upiecz w piekarniku rozgrzanym do 200°C. Wyjmij po ok. 50 minutach i pokrój w grube plastry (potrzebne będą cztery sztuki).
Płatki migdałowe rozgnieć w moździerzu. Zanurz burak w roztrzepanym jajku, a następnie obtocz w migdałach. Usmaż na rozgrzanym oleju kokosowym.
Bułkę wieloziarnistą podpiecz w piekarniku i przekrój ją na pół. Do środka włóż umytą roszponkę, pokrojone w plastry awokado i cebulę oraz kawałek buraka.
Czas: 30 min. 1 porcja = 260 kcalŹródło: Kurier TV