Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jarzynka z cząbrem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22644
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 131
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 359
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 269
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22644
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 131
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 359
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 269
Składniki
Sposób przygotowania: 1.Botwinkę oczyść i umyj. Listki odetnij od łodyżek, odłóż do dekoracji. Buraczki obierz, następnie grubo posiekaj (wraz z łodyżkami). Czosnek obierz, pokrój w kosteczkę, ew. przeciśnij przez praskę.
W garnku rozgrzej oliwę z masłem. Na gorący tłuszcz wrzuć pokrojoną botwinkę. Mieszając, smaż przez chwilę, po czym dodaj czosnek. Podlej odrobiną wody. Zmniejsz płomień i duś pod przykryciem 10 minut.
Kiedy buraczki będą już miękkie, jarzynkę przypraw do smaku cukrem, cząbrem oraz solą i pieprzem. Z kromek chleba wytnij krążki. Szczypiorek posiekaj. Jarzynkę nałóż na pieczywo. Przed podaniem danie udekoruj listkami botwinki i posyp szczypiorkiem.Źródło: Tina