Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka błyskawiczne. Robią się błyskawicznie i znikają też błyskawicznie. Żytnio-owsiane ciasteczka są chrupiące i lekko wilgotne. Chrupkość to orzechy i płatki owsiane, wilgoć i miękkość pochodzi z marchewki.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 219
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 219
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
Wychodzi 13 sporych ciastek. Mąkę zmiksować z płatkami i cukrem. Dodać orzechy, startą marchewkę i imbir, wlać olej i sodę zmieszaną z sokiem cytrynowym. Wszystko zmiksować do połączenia się składników. Z masy uformować 13 kulek. Potem lekko je spłaszczyć widelcem.
Piec w 185 C kilkanaście, 20 minut, do przyrumienienia.