Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jogurtowe ciasto z rabarbarem"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 214
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 77
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 110
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 214
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 77
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 110
Składniki
Obydwie mąki, cukier, tłuszcz, żółtka, proszek do pieczenia i jogurt zagniatamy. Ciasto dzielimy na dwie części, na pół godziny wkładamy o lodówki.
W tym czasie myjemy, obieramy i kroimy rabarbar. Zasypujemy cukrem i cynamonem, mieszamy i odstawiamy.
Blachę wyłożoną papierem do pieczenia wylepiamy jedną, rozwałkowaną częścią ciasta. Nakłuwamy widelcem.
Na ciasto wysypujemy rabarbar osączony z soku, który puścił. Nakrywamy drugą częścią rozwałkowanego ciasta, ponownie nakłuwamy i wkładamy na 35-40 minut do piekarnika nagrzanego do 185-190oC. Pieczemy na złoty kolor.
Czas przygotowania 65 minut. Cena jednej porcji około 0,80 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 194 kcal Białko 2,8 g/Tłuszcz 7,7 g/Węglowodany 31 gŹródło: Rewia