Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 779
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 913
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 124
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2807
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 779
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 913
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 124
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2807
Składniki
Kabaczek oczyść, pokrój na duże kawałki, skrop oliwą i posyp papryką i tymiankiem. Piecz w piekarniku w temperaturze 180oC do miękkości. Gdy przestygnie, zmiksuj na gładką masę.
W misce wymieszaj mąkę, mielone orzechy, proszek do pieczenia, po szczypie soli i pieprzu. Jogurt zmiksuj krótko z rokpolem, jajkami i roztopionym masłem. Dodaj mus z kabaczka i dosypuj stopniowo suche , dokładnie mieszając. Jeśli masa jest zbyt płynna, dosyp trochę mąki. Smaż na suchej patelni po ok. 2 minuty z każdej strony.
Jogurt wymieszaj z majonezem, czosnkiem i pieprzem. Ewentualnie posól. Koperek umyj i porwij na gałązki. Placuszki podawaj prostoŹródło: Naj