Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 136
Polecam.
Odsłon: 223
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 61
...ale pyszny.
Odsłon: 139
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 136
Polecam.
Odsłon: 223
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 61
...ale pyszny.
Odsłon: 139
Składniki
Kabaczek oczyść, pokrój na duże kawałki, skrop oliwą i posyp papryką i tymiankiem. Piecz w piekarniku w temperaturze 180oC do miękkości. Gdy przestygnie, zmiksuj na gładką masę.
W misce wymieszaj mąkę, mielone orzechy, proszek do pieczenia, po szczypie soli i pieprzu. Jogurt zmiksuj krótko z rokpolem, jajkami i roztopionym masłem. Dodaj mus z kabaczka i dosypuj stopniowo suche , dokładnie mieszając. Jeśli masa jest zbyt płynna, dosyp trochę mąki. Smaż na suchej patelni po ok. 2 minuty z każdej strony.
Jogurt wymieszaj z majonezem, czosnkiem i pieprzem. Ewentualnie posól. Koperek umyj i porwij na gałązki. Placuszki podawaj prostoŹródło: Naj