Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kaczka na pierzynce"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 244
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 117
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 244
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 117
Składniki
Kaczkę umyj, dobrze osusz. Na patelni rozgrzej masło lub olej, włóż mięso, obsmaż z obu stron. Wsyp szczyptę pieprzu, rozmaryn, majeranek. Wymieszaj, wlej wino. Zmniejsz gaz, duś pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Przełóż na talerz, pokrój. Sos odstaw. Gdy przestygnie, połącz z musztardą.
Fasolkę obgotuj krótko w wodzie z cukrem i szczyptą soli. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój na ósemki. Pomidorki, sałatę i natkę umyj, osusz.
Pomidorki przekrój na połówki. Sałatę porwij na kawałki, rozłóż na talerzach. Dołóż po porcji fasolki, kawałki kaczki i cząstki jajek. Na wierzchu ułóż połówki pomidorków i natkę. Polej sosem musztardowo-winnym i od razu podawaj.Źródło: Naj