Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kaczka na pierzynce"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1354
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12386
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15532
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1354
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12386
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15532
Składniki
Kaczkę umyj, dobrze osusz. Na patelni rozgrzej masło lub olej, włóż mięso, obsmaż z obu stron. Wsyp szczyptę pieprzu, rozmaryn, majeranek. Wymieszaj, wlej wino. Zmniejsz gaz, duś pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Przełóż na talerz, pokrój. Sos odstaw. Gdy przestygnie, połącz z musztardą.
Fasolkę obgotuj krótko w wodzie z cukrem i szczyptą soli. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój na ósemki. Pomidorki, sałatę i natkę umyj, osusz.
Pomidorki przekrój na połówki. Sałatę porwij na kawałki, rozłóż na talerzach. Dołóż po porcji fasolki, kawałki kaczki i cząstki jajek. Na wierzchu ułóż połówki pomidorków i natkę. Polej sosem musztardowo-winnym i od razu podawaj.Źródło: Naj