Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na puszyste, delikatne, mocno kakaowe babeczki z orzeszkami ziemnymi. W sam raz na małe co nieco :)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1665
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1453
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1458
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1632
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1665
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1453
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1458
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1632
Składniki
Masło rozpuszczamy w rondelku i studzimy. Jajka wbijamy do miski i dodajemy do nich ostudzone masło i mleko - wszystko dokładnie mieszamy za pomocą trzepaczki lub miksera.
Do drugiej miski dodajemy obie mąki (pszenną i żytnią), kakao, cukier trzcinowy, proszek do pieczenia, szczyptę soli i mieszamy wszystkie suche składniki. Następnie do suchych składników dodajemy mokre składniki z pierwszej miski oraz ziarenka z 1/2 laski wanilii i posiekane orzeszki ziemne. Wszystko dokładnie mieszamy.
Powstałą masą napełniamy muffinki silikonowe do 3/4 pojemności i wkładamy je do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 20 minut. Gotowe muffinki po ostudzeniu możemy udekorować cukrem pudrem lub ulubionym kremem. Życzę smacznego! :)