Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na puszyste, delikatne, mocno kakaowe babeczki z orzeszkami ziemnymi. W sam raz na małe co nieco :)
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 940
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36048
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 946
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1747
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 940
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36048
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 946
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1747
Składniki
Masło rozpuszczamy w rondelku i studzimy. Jajka wbijamy do miski i dodajemy do nich ostudzone masło i mleko - wszystko dokładnie mieszamy za pomocą trzepaczki lub miksera.
Do drugiej miski dodajemy obie mąki (pszenną i żytnią), kakao, cukier trzcinowy, proszek do pieczenia, szczyptę soli i mieszamy wszystkie suche składniki. Następnie do suchych składników dodajemy mokre składniki z pierwszej miski oraz ziarenka z 1/2 laski wanilii i posiekane orzeszki ziemne. Wszystko dokładnie mieszamy.
Powstałą masą napełniamy muffinki silikonowe do 3/4 pojemności i wkładamy je do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 20 minut. Gotowe muffinki po ostudzeniu możemy udekorować cukrem pudrem lub ulubionym kremem. Życzę smacznego! :)