Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kapusta na ciepło"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2749
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1276
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 731
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 79
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2749
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1276
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 731
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 79
Składniki
Białą kapustę oczyść z wierzchnich liści. Drobno poszatkuj. Na patelni rozgrzej olej sezamowy (możesz go zastąpić innym, np. rzepakowym).
Na rozgrzany olej wrzuć ziarenka gorczycy, kmin rzymski oraz kurkumę. Dodaj pokruszony lub posiekany na kawałki wysuszony strąk chili (bez nasionek).
Ogrzewaj całość na niedużym ogniu kilka minut, aż przyprawy zaczną wydzielać intensywny aromat. Wtedy włóż na patelnię posiekaną kapustę.
Chwilę smaż. Podlej 3 łyżkami wody i duś 15-20 minut. Kapusta powinna pozostać lekko chrupiąca. Dopraw solą i pieprzem, ozdób szczypiorkiem.
czas ok. 45 min; porcja – 100 kcal, cena 1 złŹródło: Świat kobiety