Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kapusta na ciepło"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
Składniki
Białą kapustę oczyść z wierzchnich liści. Drobno poszatkuj. Na patelni rozgrzej olej sezamowy (możesz go zastąpić innym, np. rzepakowym).
Na rozgrzany olej wrzuć ziarenka gorczycy, kmin rzymski oraz kurkumę. Dodaj pokruszony lub posiekany na kawałki wysuszony strąk chili (bez nasionek).
Ogrzewaj całość na niedużym ogniu kilka minut, aż przyprawy zaczną wydzielać intensywny aromat. Wtedy włóż na patelnię posiekaną kapustę.
Chwilę smaż. Podlej 3 łyżkami wody i duś 15-20 minut. Kapusta powinna pozostać lekko chrupiąca. Dopraw solą i pieprzem, ozdób szczypiorkiem.
czas ok. 45 min; porcja – 100 kcal, cena 1 złŹródło: Świat kobiety