Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Karkówka pieczona w ziołach"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 69
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 33
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 69
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 33
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Składniki
Karkówkę umyć i osuszyć, lekko ponacinać w kratkę. Suszony majeranek i miętę wymieszać z łyżką oliwy, solą i pieprzem, natrzeć starannie mięso. Owinąć w folię spożywczą, pozostawić w chłodnym miejscu na co najmniej na 2 godziny.
Oliwę rozgrzać na patelni, po chwili dodać masło. Karkówkę obsmażyć ze wszystkich stron po kilka minut (powinna być lekko zrumieniona). Przełożyć do brytfanny, podlać kilkoma łyżkami ciepłej wody, piec 90 minut w temp. 200°C.
Pokroić mięso w grube plastry, podlać wytopionym sosem i zostawić w piekarniku jeszcze na 10-15 minut. Przełożyć na półmisek, polać sosem, udekorować listkami świeżej mięty, estragonu i tymianku. Można podawać na ciepło lub na zimno.Źródło: Twoje Imperium