Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karmelowe ciasto z musem owocowym"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
Ciasto: masło, smalec, mąkę i proszek posiekaj. Białko ubij z cukrami, dodaj do mąki razem z żółtkiem, zagnieć. Ciasto rozwałkuj, wylep tortownicę o śr. 23 cm. Piecz 25-30 min w 190°C.
Nadzienie: jabłka pokrój, posyp cukrem, duś, aż odparują.
Mus: żółtka utrzyj z cukrem pudrem. 3/4 szklanki kremówki zagotuj. Wlej do żółtek, ubij. Żelatynę rozpuść w 5 łyżkach gorącej wody. Resztę kremówki ubij, dodając żelatynę i miąższ waniliowy. Połącz z masą z żółtek. Białka ubij z solą, połącz z musem.
Ciasto posmaruj masą karmelową. Ułóż nadzienie owocowe, przykryj musem waniliowym.
Czas przygotowania 55 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,80 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie