Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Karp w galarecie na Wigilię"
Polecam.
Odsłon: 108
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 24
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 522
Polecam.
Odsłon: 108
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 24
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 522
Składniki
??Marchewkę, pietruszkę oraz seler obierz, umyj i zagotuj w 2 litrach osolonej wody z listkami laurowymi i zielem angielskim.
??Następnie oczyść porcje karpia. Wrzuć je do wrzątku z warzywami i gotuj na wolnym ogniu około 15 minut. Po tym czasie wywar odcedź na sicie. Wyjmij rybę i marchew (resztę wyrzuć).
Ułóż gotowego karpia na półmisku wyłożonym plasterkami cytryny, sałatą, kukurydzą i koperkiem.
Marchew pokrój na plastry i wytnij z niej gwiazdki. Ułóż je na rybie.
Do wywaru dodaj rozpuszczoną żelatynę, ocet oraz ubite białka. Po chwili podgrzewania przecedź przez gazę.
Zalej karpia tężejącą galaretą. Schłodź go w lodówce.Źródło: Telemax