Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest szybki do przygotowania i można go zrobić, gdy tylko najdzie nas ochota. Jest smaczny, aromatyczny, miękki, nie sposób skończyć na jednym kawałku. Jego dużą zaletą jest to, że długo utrzymuje swoją świeżość.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 145
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 51
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 83
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 145
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 51
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 83
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z cukrem i wanilią na gładką masę. Ciągle miksując dolewać octu, a następnie po odrobinie oleju. Ubić białka na sztywną masę i delikatnie połączyć z masą. Dodawać -przesianą wcześniej- mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać. Na koniec dodać mieszankę ulubionych- drobno posiekanych- suszonych owoców i orzechów i delikatnie wymieszać ciasto. Masę przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 175 stopni około 50 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu wystudzić na kratce i posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.