Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Keks pod kołderką"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36053
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 180
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 316
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 385
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36053
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 180
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 316
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 385
Składniki
Bakalie wymieszaj z rumem, odstaw. Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia. Masło utrzyj z cukrem, dodawaj po 1 żółtku, ciągle miksując. Wsypuj mąkę, dodaj śmietanę. Białka ubij, dodaj do ciasta, wymieszaj.
Bakalie odsącz, obtocz w mące, dodaj do ciasta, wymieszaj. Masę przełóż do formy wyłożonej papierem. Piecz 50 minut w 200° C. Ciasto polej lukrem.
Czas: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień