Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Keks pod kołderką"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 193
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 104
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 193
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 104
Składniki
Bakalie wymieszaj z rumem, odstaw. Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia. Masło utrzyj z cukrem, dodawaj po 1 żółtku, ciągle miksując. Wsypuj mąkę, dodaj śmietanę. Białka ubij, dodaj do ciasta, wymieszaj.
Bakalie odsącz, obtocz w mące, dodaj do ciasta, wymieszaj. Masę przełóż do formy wyłożonej papierem. Piecz 50 minut w 200° C. Ciasto polej lukrem.
Czas: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień