Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Klopsiki w sosie"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 240
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 117
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 240
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 117
Składniki
Cytrynę dokładnie umyj, sparz i zetrzyj z niej całą skórkę.
Do mięsa mielonego dodaj skórkę z cytryny, posiekaną natkę pietruszki oraz tymianek. Dopraw solą i pieprzem.
Uformuj dłonią małe klopsiki, obtocz je w mące i usmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Pod koniec smażenia dolej na patelnię 100 ml wody, dodaj posiekane rodzynki, przecier pomidorowy i jogurt.
Duś potrawę pod przykryciem na małym ogniu przez około 10 minut. Gotową podawaj np. z ryżem jaśminowym.
40 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 340
<strong>Katarzyna Muras ze Skierniewic</strong>Źródło: Super TV