Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Knysze z kapustą"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1099
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1099
Składniki
Drożdże wymieszaj z mlekiem, mąką, cukrem, odstaw. Połącz z pozostałymi składnikami. Wyrób ciasto, nakryj i odstaw do wyrośnięcia.
Kapustę poszatkuj, dodaj ziele angielskie, sól; gotuj chwilę, odcedź. Pokrojoną cebulę podsmaż na tłuszczu, dodaj kapustę i jeszcze raz lekko podsmaż. Wbij jajko, wymieszaj i mocno przypraw.
Ciasto rozwałkuj na prostokąt. Nałóż farsz i zwiń w rulon. Potnij na grube plastry. Posmaruj roztrzepanym jajkiem i odstaw, aby wyrosły. Piecz około 15-20 minut w temperaturze 180° C.Źródło: Dobry Tydzień