Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Knysze z kapustą"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 167
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 167
Składniki
Drożdże wymieszaj z mlekiem, mąką, cukrem, odstaw. Połącz z pozostałymi składnikami. Wyrób ciasto, nakryj i odstaw do wyrośnięcia.
Kapustę poszatkuj, dodaj ziele angielskie, sól; gotuj chwilę, odcedź. Pokrojoną cebulę podsmaż na tłuszczu, dodaj kapustę i jeszcze raz lekko podsmaż. Wbij jajko, wymieszaj i mocno przypraw.
Ciasto rozwałkuj na prostokąt. Nałóż farsz i zwiń w rulon. Potnij na grube plastry. Posmaruj roztrzepanym jajkiem i odstaw, aby wyrosły. Piecz około 15-20 minut w temperaturze 180° C.Źródło: Dobry Tydzień