Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczna babkę bez jajek, masła i mleka. Idealna dla osób na diecie wegańskiej lub z nietolerancja na nabiał. Smaczna, wilgotna i bardzo prosta w przygotowaniu.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 214
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 193
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 214
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 193
Składniki
DO MISKI PRZESIAĆ MAKE I CUKIER PUDER. DODAĆ SZCZYPTĘ SOLI, PROSZEK DO PIECZENIA I CUKIER WANILIOWY. CALOSC DOBRZE WYMIESZAĆ. NASTĘPNIE DODAĆ MLEKO KOKOSOWE I OLEJ. WSZYSTKIE SKŁADNIKI DOBRZE WYMIESZAĆ.
TAK PRZYGOTOWANE CIASTO PODZIELIĆ NA DWIE, NIEKONIECZNIE RÓWNE, CZĘŚCI. DO JEDNEJ PRZESIAĆ KAKAO A DO DRUGIEJ DODAĆ WIÓRKI KOKOSOWE I DOBRZE WYMIESZAĆ. DO KEKSÓWKI WYŁOŻONEJ PAPIEREM DO PIECZENIA, WLEWAĆ NA PRZEMIAN CIASTO KOKOSOWE I KAKAOWE, TAK PO 2-3 ŁYŻKI, TWORZĄC PASIASTY WZÓR. PATRZ FILM.
CIASTO PIEC W NAGRZANYM PIEKARNIKU W TEMPERATURZE 160 ST. C. DO SUCHEGO PATYCZKA. OKOŁO 60 MINUT. SMACZNEGO!