Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powiem krótko, smak mojego dzieciństwa...
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 320
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 114
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 320
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 114
Składniki
Herbatniki pognieść na miazgę lub zmielić w maszynce. Orzech drobno posiekać.
Z miękkiej margaryny, herbatników, cukru, kakao, orzechów, odrobiną aromatu migdałowego oraz wiórków kokosowych wyrobić jednolitą masę. Z wyrobionej masy uformować kulki wielkości orzecha włoskiego (mogą być trochę większe) i obtaczać je w wiórkach kokosowych.
Odstawić do lodówki na parę godzin.