Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowy pudding z tapioki jest deserem łatwym, smacznym i zdrowym. Dodatki tak naprawdę są naszą inwencją twórczą, Możemy dodać to, na co mamy aktualnie ochotę. Budyń z tapioki możemy przygotować na mleczku kokosowym, na napojach roślinnych a także na mleku krowim. Jako słodzidło wybierzmy ksylitol, miód, syrop klonowy czy z agawy. Do swoich deserków dodałam kardamon – rozgrzewającą przyprawę stosowaną w zimowe dni. Spróbujcie!
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 112
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 112
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Składniki
Tapiokę zalać wodą i mlekiem, odstawić (można na całą noc lub kilka godzin). Ugotować, często mieszać. Dodać kardamon (można dodać inną przyprawę lub zrezygnować), miód do smaku i wiórki. Przelać do pucharków. Wstawić do lodówki. Po zastygnięciu udekorować powidłami oraz plastrami kiwi. Smacznego