Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowy pudding z tapioki jest deserem łatwym, smacznym i zdrowym. Dodatki tak naprawdę są naszą inwencją twórczą, Możemy dodać to, na co mamy aktualnie ochotę. Budyń z tapioki możemy przygotować na mleczku kokosowym, na napojach roślinnych a także na mleku krowim. Jako słodzidło wybierzmy ksylitol, miód, syrop klonowy czy z agawy. Do swoich deserków dodałam kardamon – rozgrzewającą przyprawę stosowaną w zimowe dni. Spróbujcie!
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 150
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 150
Składniki
Tapiokę zalać wodą i mlekiem, odstawić (można na całą noc lub kilka godzin). Ugotować, często mieszać. Dodać kardamon (można dodać inną przyprawę lub zrezygnować), miód do smaku i wiórki. Przelać do pucharków. Wstawić do lodówki. Po zastygnięciu udekorować powidłami oraz plastrami kiwi. Smacznego