Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowy pudding z tapioki jest deserem łatwym, smacznym i zdrowym. Dodatki tak naprawdę są naszą inwencją twórczą, Możemy dodać to, na co mamy aktualnie ochotę. Budyń z tapioki możemy przygotować na mleczku kokosowym, na napojach roślinnych a także na mleku krowim. Jako słodzidło wybierzmy ksylitol, miód, syrop klonowy czy z agawy. Do swoich deserków dodałam kardamon – rozgrzewającą przyprawę stosowaną w zimowe dni. Spróbujcie!
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1597
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 283
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 701
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17124
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1597
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 283
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 701
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17124
Składniki
Tapiokę zalać wodą i mlekiem, odstawić (można na całą noc lub kilka godzin). Ugotować, często mieszać. Dodać kardamon (można dodać inną przyprawę lub zrezygnować), miód do smaku i wiórki. Przelać do pucharków. Wstawić do lodówki. Po zastygnięciu udekorować powidłami oraz plastrami kiwi. Smacznego