Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kolorowe chmurki bezowe"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 806
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 806
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Miksując stopniowo, dodawaj po łyżce cukru. Wsyp mąkę, sok z cytryny, wymieszaj łyżką. Masę podziel na trzy części, do dwóch dodaj po odrobinie barwników spożywczych, wymieszaj.
Masę wykładaj łyżką. Beza lubi przyklejać się do papieru, więc zamiast kłaść ją na blachę z papierem, lepiej wyłóż bezy do ceramicznego naczynia.
Piecz przez 1,5 godz. w 140°C lub 5-7 godzin z otwartymi drzwiczkami w temp. 80°C.
CZAS: około 3 godzinyŹródło: Dobry Tydzień