Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 9
Dodano: 19.08.2009
Odsłon: 1532
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Galaretki dokładnie rozpuszczamy w przegotowanej gorącej wodzie- karzdą oddzielnie, najlepiej w miseeczkach - wedug przepisu na opakowaniu . gdy przestygną, wkładamy do lodówki, by mocno stężały. Galareetki wyjmujemy z miseczek i kroimy w średniej wielkośći kostkę.
Odlewamy troche mleka do rospuszczenia żelatyny, resztę zagotowujemy z cukrem waniliowyn, cały czas mieszając, żeby cukier się rozpuścił. Żelatynę rozpuszczamy w mleku i wlewamy do zagotowanego i lekko przestudzonego mleka. Mieszamy i odstawiamy, aby masa zaczeła tężeć.
Część gęstniejącej masy mlecznej wlewamy do tortownicy wkładamy po trochę kostek każdego koloru galaretki, ponownie wlewamy masę mleczną wkładamy galaretki i powtarzamy czynności, aż do wyczerpania składników.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 24 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
musze spróbować :*0 Kto głosował? | Odpowiedz