Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubie przygotować ten deser , bo jest łatwy do zrobienia , a przy tym bardzo smaczny.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 61
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10347
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 115
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1015
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 61
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10347
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 115
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1015
Składniki
Galaretki dokładnie rozpuszczamy w przegotowanej gorącej wodzie- karzdą oddzielnie, najlepiej w miseeczkach - wedug przepisu na opakowaniu . gdy przestygną, wkładamy do lodówki, by mocno stężały. Galareetki wyjmujemy z miseczek i kroimy w średniej wielkośći kostkę.
Odlewamy troche mleka do rospuszczenia żelatyny, resztę zagotowujemy z cukrem waniliowyn, cały czas mieszając, żeby cukier się rozpuścił. Żelatynę rozpuszczamy w mleku i wlewamy do zagotowanego i lekko przestudzonego mleka. Mieszamy i odstawiamy, aby masa zaczeła tężeć.
Część gęstniejącej masy mlecznej wlewamy do tortownicy wkładamy po trochę kostek każdego koloru galaretki, ponownie wlewamy masę mleczną wkładamy galaretki i powtarzamy czynności, aż do wyczerpania składników.