Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubie przygotować ten deser , bo jest łatwy do zrobienia , a przy tym bardzo smaczny.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1746
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 18
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 43
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3639
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1746
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 18
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 43
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3639
Składniki
Galaretki dokładnie rozpuszczamy w przegotowanej gorącej wodzie- karzdą oddzielnie, najlepiej w miseeczkach - wedug przepisu na opakowaniu . gdy przestygną, wkładamy do lodówki, by mocno stężały. Galareetki wyjmujemy z miseczek i kroimy w średniej wielkośći kostkę.
Odlewamy troche mleka do rospuszczenia żelatyny, resztę zagotowujemy z cukrem waniliowyn, cały czas mieszając, żeby cukier się rozpuścił. Żelatynę rozpuszczamy w mleku i wlewamy do zagotowanego i lekko przestudzonego mleka. Mieszamy i odstawiamy, aby masa zaczeła tężeć.
Część gęstniejącej masy mlecznej wlewamy do tortownicy wkładamy po trochę kostek każdego koloru galaretki, ponownie wlewamy masę mleczną wkładamy galaretki i powtarzamy czynności, aż do wyczerpania składników.