Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kolorowe kule z marcepanu"
Polecam.
Odsłon: 546
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 458
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 323
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 47
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 783
Polecam.
Odsłon: 546
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 458
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 323
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 47
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 783
Składniki
Migdały zalej wrzątkiem. Po 10 min ostudź, obierz ze skórki, zmiel. Dodaj cukier puder, wodę różaną lub alkohol, aromat migdałowy i ponownie zmiksuj na jednolitą masę.
Masę podziel na równe części. Do każdej dodaj jeden barwnik, wymieszaj. Obierz orzechy. Każdy z nich dokładnie obklej kolorową masą, udekoruj według fantazji. Takie kulki-cukierki możesz nawet przez kilka tygodni przechowywać w lodówce.
CZAS: około godziny
Masę cukrową możesz zrobić kilka dni wcześniej. Wtedy przechowuj ją w lodówce w szczelnym pojemniku lub w zawiązanym woreczku foliowym.
Po wyjęciu z lodówki poczekaj, aż masa cukrowa dojdzie do temperatury pokojowej. Możesz ocieplić ją w dłoniach lub wkładając do mikrofali przez kilka sekund, by łatwiej było ją wałkować i formować.Źródło: Dobry Tydzień