Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kolorowe kule z marcepanu"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 776
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 909
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 122
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2806
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 776
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 909
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 122
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2806
Składniki
Migdały zalej wrzątkiem. Po 10 min ostudź, obierz ze skórki, zmiel. Dodaj cukier puder, wodę różaną lub alkohol, aromat migdałowy i ponownie zmiksuj na jednolitą masę.
Masę podziel na równe części. Do każdej dodaj jeden barwnik, wymieszaj. Obierz orzechy. Każdy z nich dokładnie obklej kolorową masą, udekoruj według fantazji. Takie kulki-cukierki możesz nawet przez kilka tygodni przechowywać w lodówce.
CZAS: około godziny
Masę cukrową możesz zrobić kilka dni wcześniej. Wtedy przechowuj ją w lodówce w szczelnym pojemniku lub w zawiązanym woreczku foliowym.
Po wyjęciu z lodówki poczekaj, aż masa cukrowa dojdzie do temperatury pokojowej. Możesz ocieplić ją w dłoniach lub wkładając do mikrofali przez kilka sekund, by łatwiej było ją wałkować i formować.Źródło: Dobry Tydzień