Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kopytka z dynią"
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 692
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 668
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 261
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 692
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 668
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 261
Składniki
Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie. Przestudź, przepuść przez maszynkę. Dodaj przesianą mąkę, jajka i szczyptę soli. Wyrób gładkie ciasto. Uformuj wałeczek, krój ukośne kopytka. Wrzuć je na osolony wrzątek i gotuj do wypłynięcia, ostudź.
Dynię obierz, usuń pestki. Miąższ pokrój w dużą kostkę. Wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj na półtwardo. Kopytka i dynię nadziewaj na przemian na szpadki, oprósz solą, pieprzem i listkami tymianku. Smaż na rozgrzanym oleju na złoto.
czas ok. 90 min; porcja – 310 kcal, cena 1,20 złŹródło: Świat kobiety