Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne połączenie masy brzoskwiniowej, z delicjami i wiórkami kokosowymi, a także rodzynkami <3
Orzechy, wiórka, rodzynki, przesianą mąkę i proszek do pieczenia wymieszać i odłożyć. Ubić białka na sztywno, dodać cukier. Powinna powstać gęsta, błyszcząca i sztywna piana. Dodać żółtka, dalej ubijając. Wsypać suche składniki i wymieszać, najlepiej łyżką drewnianą.
2 formy wyłożyć papierem do pieczenia, podzielić ciasto na dwie równe części, wyłożyć do foremek i wyrównać. Piec w temperaturze 160 stopni przez ok. 30 minut.
Do garnuszka przelać syrop z brzoskwiń, 150 ml wody i zagotować. W osobnej misce zmiksować kolejne 250 ml wody, budynie śmietankowe, żółtka i mąkę pszenną. Mieszankę wlać na wrzący syrop brzoskwiniowy i ugotować budyń. Gotowy budyń przełożyć do miseczki i przykryć folią spożywczą, tak aby cała dotykała budyniu. Odstawić do całkowitego wystudzenia.
W misie miksera utrzeć masło na gładki puch, dodawać budyń łyżka po łyżce, cały czas ucierając do gładkiej, bezgrudkowej masy.
Galaretki rozpuścić w 750 ml wody, pozostawić do wystudzenia.
Przełożenie:
ciasto - połowa kremu brzoskwiniowego - delicje maczane w kawie z alkoholem - druga połowa masy - blat ciasta - pokrojone brzoskwinie - galaretka
Placki z kurczakiem i papryką to smaczny, sycący, łatwy i naprawę szybki pomy...
Odsłon: 85
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 59
Nie wiem, jak u Was ale u mnie to był smak dzieciństwa. Pyszne, proste danie,...
Odsłon: 100
Prosty, pyszny obiad na patelni. Nieskomplikowany, a mega sycący!
Odsłon: 106
Placki z kurczakiem i papryką to smaczny, sycący, łatwy i naprawę szybki pomy...
Odsłon: 85
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 59
Nie wiem, jak u Was ale u mnie to był smak dzieciństwa. Pyszne, proste danie,...
Odsłon: 100
Prosty, pyszny obiad na patelni. Nieskomplikowany, a mega sycący!
Odsłon: 106
Składniki
Orzechy, wiórka, rodzynki, przesianą mąkę i proszek do pieczenia wymieszać i odłożyć. Ubić białka na sztywno, dodać cukier. Powinna powstać gęsta, błyszcząca i sztywna piana. Dodać żółtka, dalej ubijając. Wsypać suche składniki i wymieszać, najlepiej łyżką drewnianą. 2 formy wyłożyć papierem do pieczenia, podzielić ciasto na dwie równe części, wyłożyć do foremek i wyrównać. Piec w temperaturze 160 stopni przez ok. 30 minut.
Do garnuszka przelać syrop z brzoskwiń, 150 ml wody i zagotować. W osobnej misce zmiksować kolejne 250 ml wody, budynie śmietankowe, żółtka i mąkę pszenną. Mieszankę wlać na wrzący syrop brzoskwiniowy i ugotować budyń. Gotowy budyń przełożyć do miseczki i przykryć folią spożywczą, tak aby cała dotykała budyniu. Odstawić do całkowitego wystudzenia. W misie miksera utrzeć masło na gładki puch, dodawać budyń łyżka po łyżce, cały czas ucierając do gładkiej, bezgrudkowej masy.
Galaretki rozpuścić w 750 ml wody, pozostawić do wystudzenia. Przełożenie: ciasto - połowa kremu brzoskwiniowego - delicje maczane w kawie z alkoholem - druga połowa masy - blat ciasta - pokrojone brzoskwinie - galaretka
Przepisy Desery
Desery
Chrupiący tort malinowo-nugatowy
Desery
Brownie z czerwonej fasoli
Desery
Pleśniak z rabarbarem
Desery
Pleśniak z truskawkami
Chrupiący tort malinowo-nugatowy
Chrupiący, słodki i owocowy torcik. W sam raz na przyjęcie urodzinowe dla dzi...
Odsłon: 1
Brownie z czerwonej fasoli
Przepyszne ciasto czekoladowe, wykonane bez grama mąki. Może być również w we...
Odsłon: 5