Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Korzenne gwiazdki"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2812
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2812
Składniki
W rondlu stop masło, dodaj miód i cukier, mieszając, rozpuść na jednolitą masę. Ostudź.
Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia, przyprawą do piernika, cynamonem, imbirem i sproszkowanymi goździkami, wbij jajko, wyrób. Dodaj do masy miodowej, zagnieć na jednolite ciasto. Uformuj kulę, przykryj ścierką, pozostaw na 2-3 godz.
Ciasto podziel na porcje, każdą z nich rozwałkuj na placek o grubości ok. pół cm na oprószonym mąką blacie. Foremkami wytnij gwiazdki (jeżeli chcesz ozdobić pierniczkami choinkę, zrób w części z nich dziurkę za pomocą patyczka do szaszłyków).
Ciasteczka ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, piecz 15-20 min w temp. 200°C. Polukruj.
<strong>Przepis przysłała Jolanta Główka z Chorzowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie