Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta to już prawie przeszłość, a kolejne dopiero za rok, po drodze są jeszcze święta wielkanocne, ale na nie też kilka miesięcy poczekamy, dlatego czas powspominać ciasta:) Oczywiście nie mogło ob
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 152
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 195
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 399
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 152
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 195
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 399
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski i mieszamy z cukrem,sodą, anyżem i proszkiem do pieczenia. Odstawiamy, w rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy przyprawę do piernika, miód i kakao. Wszystko dokładnie mieszamy tak aby powstała jednolitą konsystencję. Odstawiamy z ognia, dodajemy mleko cały czas mieszając i jajka. Masę maślana dodajemy do suchy składników i mikserem miksujemy na gładką masę. Przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownica i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut. Zostawiamy do wystygnięcia. Po tym czasie nasz piernik kroimy na w pół i przekładamy dżemem. W rondelku roztapiamy obie czekolady. Polewamy ciasto i wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Smacznego!