Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotleciki z białej fasoli w panierce"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 149
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 52
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 84
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 149
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 52
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 84
Składniki
Fasolę namocz we wrzątku i odstaw na godzinę. Następnie ugotuj ją do miękkości w osolonej wodzie. Odcedź, przestudź i zmiel.
Cebulę obierz i posiekaj. Dodaj do fasoli. Wymieszaj. Wbij jajka i wsyp 2 łyżki bułki tartej. Dopraw solą i pieprzem. Wyrób. Z masy uformuj kotlety. Obtocz je w bułce tartej.
Smaż kotlety na rozgrzanym oleju razem z plastrami boczku. Gotowe kotlety podawaj na plastrach boczku, posypane natką pietruszki.Źródło: Takie jest życie