Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotlety ze szpinakiem"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Ryż ugotuj w 3/4 litra osolonej wody i odlej. Przełóż do miski, po czym wymieszaj z jajkami, bułką, tartą, rozkruszoną bryndzą i posiekanymi listkami bazylii. Dopraw masę pieprzem oraz chili i odstaw na 20 minut.
Szpinak przebierz i zblanszuj lub obgotuj chwilę w osolonej wodzie. Po odsączeniu podsmaż go na maśle z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku.
Dodaj warzywa do masy ryżowej, wymieszaj i uformuj kotlety. Obtocz je w bułce tartej, a następnie usmaż na złoto na mocno rozgrzanym tłuszczu.
Danie podawaj z pomidorami.Źródło: Kurier TV