Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotlety ze szpinakiem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 598
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 872
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 598
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 872
Składniki
Ryż ugotuj w 3/4 litra osolonej wody i odlej. Przełóż do miski, po czym wymieszaj z jajkami, bułką, tartą, rozkruszoną bryndzą i posiekanymi listkami bazylii. Dopraw masę pieprzem oraz chili i odstaw na 20 minut.
Szpinak przebierz i zblanszuj lub obgotuj chwilę w osolonej wodzie. Po odsączeniu podsmaż go na maśle z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku.
Dodaj warzywa do masy ryżowej, wymieszaj i uformuj kotlety. Obtocz je w bułce tartej, a następnie usmaż na złoto na mocno rozgrzanym tłuszczu.
Danie podawaj z pomidorami.Źródło: Kurier TV