Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krajanka z agrestem"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 194
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 75
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 105
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 194
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 75
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 105
Składniki
Czekoladę drobno posiekaj. Mąkę pszenną przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodaj cukier, jajko, posiekaną czekoladę oraz masło i śmietanę. Zagnieć ciasto. Blachę posmaruj tłuszczem. Wylep przygotowanym ciastem. Piecz 30 minut w temp. 200 °C. Wystudź.
Winogrona i agrest oczyść, opłucz, rozgotuj razem z cukrem. Zmiksuj. Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z sokiem. Wlej do musu owocowego. Ponownie zagotuj. Masę owocową wystudź. Rozsmaruj równomiernie na placku. Ciasto wstaw na godzinę do lodówki.Źródło: Naj