Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krajanka z agrestem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14013
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15834
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6412
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14013
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15834
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6412
Składniki
Czekoladę drobno posiekaj. Mąkę pszenną przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodaj cukier, jajko, posiekaną czekoladę oraz masło i śmietanę. Zagnieć ciasto. Blachę posmaruj tłuszczem. Wylep przygotowanym ciastem. Piecz 30 minut w temp. 200 °C. Wystudź.
Winogrona i agrest oczyść, opłucz, rozgotuj razem z cukrem. Zmiksuj. Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z sokiem. Wlej do musu owocowego. Ponownie zagotuj. Masę owocową wystudź. Rozsmaruj równomiernie na placku. Ciasto wstaw na godzinę do lodówki.Źródło: Naj