Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny ( oczywiście w moim odczuciu ) krem czekoladowy. Z kawałkami czekolady i kakaem :). Pychota
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1789
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14370
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19481
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1789
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14370
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19481
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13149
Składniki
Mąkę ziemniaczaną mieszam z 0,5 szklanki mleka. Mieszam (tylko do połączenia składników) 2 jajka i 2 żółtka. Pozostałe mleko gotujemy i mieszamy z rozrobioną mąką ziemniaczaną. Gdy powstanie gęsty budyń dodajemy masę jajeczną i dalej energicznie mieszając gotujemy ( na bardzo wolnym ogniu) , aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Odstawiamy do wystygnięcia. Gdy budyń wystygnie, w misie miksera umieszczamy masło i ucieramy na puszystą masę dodając jednocześnie startą na jarzynowej tarce czekoladę, następnie (cały czas ucierając na wysokich obrotach) dodajemy po łyżce przestudzonego budyniu. Na koniec dodajemy kakao i mieszamy do uzyskania jednolitego kremu. Przepis wygląda strasznie :) i nie ukrywam, że za pierwszym razem zamiast kremu wyszło - sama nie wiem co. Ale później było już tylko lepiej :)