Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka w postaci orzeszków to znany, świąteczny przysmak. Choć są dość czasochłonne w przygotowaniu, ale z pewnością warto poświęcić im czas. Największą zaletą jest z pewnością krem do orzeszków – delikatny, maślany, z nutą kawowo-rumową. Dodatek anyżu nadaje charakterystycznej, korzennej nuty, która idealnie pasuje do Bożego Narodzenia. Z powodzeniem można także zmodyfikować przepis i dodać mielone orzechy, odrobinę mleka skondensowanego czy kakao.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 187
Polecam.
Odsłon: 882
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 183
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9290
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 187
Polecam.
Odsłon: 882
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 183
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9290
Składniki
Wszystkie składniki na krem umieść w misie. Połącz je razem za pomocą robota kuchennego lub miksera ręcznego. Masa powinna być dość gęsta i kremowa.
Przenieś krem do orzeszków do rękawa cukierniczego. Napełniaj jedną z połówek orzeszków kremem i złączaj drugą połówką. Gotowe orzeszki odkładaj do miski, a następnie wstaw je do lodówki do całkowitego zastygnięcia kremu. Orzeszki podawaj jako deser lub dodatek do kawy czy herbaty.