Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kruche tarteletki z kokosem"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
45 min • Porcja 260 kcal • Koszt sztuki 1,20 zł • Przepis na 9-10 sztuk
Herbatniki drobno mielę, mieszam z rozpuszczonym masłem. Masą napełniam foremki o śr. 10 cm, dociskając spód i boki. Wstawiam do lodówki na godz.
Robię krem: śmietankę ubijam, łączę ze zmielonymi waflami, migdałami i rozpuszczoną czekoladą. Napełniam tarteletki kremem.
Czekoladę białą rozpuszczam, lekko ostudzoną wylewam na krem. Obficie obsypuję wiórkami kokosowymi. Chłodzę tarteletki 2 godz. w lodówce, aż smaki dobrze się przegryzą.
Obłędne, lekkie, puszyste! Trochę jak kuleczki Rafaello. No i nie mogą się nie udać. Polecam! Anna Bratek z OpolaŹródło: Kobieta i życie