Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krupniczek z cielęciną"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 176
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 176
Składniki
Marchewkę, pietruszkę, ziemniak i seler starannie umyj pod bieżącą wodą, obierz, opłucz i pokrój na drobne kawałki.
Warzywa włóż do wrzątku, a następnie gotuj do miękkości.
Mięso starannie umyj pod bieżącą wodą. Następnie ugotuj osobno cielęcinę w ok. 200 ml wody.
Do ugotowanych warzyw dodaj mięso i wszystko dokładnie zmiksuj.
Kaszkę rozrób w około 50 ml przegotowanej wody.
Połącz wszystkie i dokładnie zmiksuj. Dodaj masło lub oliwę i ponownie zagotuj zupkę.Źródło: Mam dziecko