Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kuleczki z białej czekolady"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 220
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 160
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 171
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 495
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 220
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 160
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 171
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 495
Składniki
Czas przygotowania 25 minut. Cena jednej sztuki około 1,30 zł.
Herbatniki lub biszkopty drobno kruszymy lub wsypujemy do plastikowej torebki i miażdżymy wałkiem do ciasta.
W niewielkim naczyniu podgrzewamy mleko z połamaną białą czekoladą. Mieszając, rozpuszczamy.
Do czekolady dodajemy serek homogenizowany, wiórki kokosowe, likier migdałowy i pokruszone herbatniki lub biszkopty. Zagniatamy ręcznie na jednolitą masę.
Odstawiamy na kilka minut. Gdy masa zacznie zastygać, formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczamy w płatkach migdałowych. Delikatnie dociskamy, aby płatki nie odpadały.
Na kilka godzin lub na całą noc wkładamy do lodówki, żeby kuleczki dobrze zastygły.
Wartość odżywcza jednej sztuki 246 kcal Białko 6,5 g/Tłuszcz 31 g/Węglowodany 56 g.Źródło: Rewia